Založ si blog

Promo akcie – brigáda na nezaplatenie

Zarobiť si nejaký peniaz navyše popri štúdiu je náročné. Človek si musí v prvom rade vedieť zorganizovať čas, aby stíhal školské povinnosti, porobil čo-to doma, a našiel si takú prácu či brigádu, v ktorej zarobí o niečo viac, než ho stojí desiata a cesta do a z práce. Týmto spôsobom si šetrím aj ja. Moje porcelánové prasiatko nekŕmim priveľmi a to ho teší. Vie, že jeho minúty ešte nie sú spočítané.

Jednou z možností ako si zarobiť o trocha lepšie ako za posielanie emailov na reklamné účely sú promoakcie. Raz vypĺňate s ľuďmi dotazníky, inokedy im radíte pri výbere parfumu, či dávate do pozornosti nové cukrovinky. Takto nejako si zarábam aj ja. Nič namáhavé. Až na to, že stojíte 8 hodín na nohách, usmievate sa od ucha k uchu a snažíte sa zaujať okoloidúcich, ktorí krútia hlavami sprava doľava ešte skôr, ako im stačíte povedať o čo ide.

Raz stretnete babku, ktorá vám popri prezentovaní marcipánového koláča dohadzuje svojho vnuka, inokedy si v lekárni vypočujete inú staršiu paniu, ktorá má problém so zápchou a nemá v úmysle sa tým tajiť, ba naopak, nestačí jej že sa posťažuje všetkým zamestnancom lekárne, ale pochváli sa aj ľuďom stojacim v rade za ňou. Dokonca keby mala papier a pero je schopná svoj exkrement aj nakresliť. Veď nevidí ho až tak často. Samostatnou kapitolou sú ľudia z Akty X. Majú strach o svoj únos do inej galaxie a preto sa vždy presvedčia, že nimi poskytnuté údaje nebudú zneužité. Sú schopní si to overovať aj krátkym telefonátom s príbuznými. Toto preverovanie doplnia skupinkou podozrievavých otázok, ktoré mi takmer vždy spravia deň. Nakoniec však dotazník vyplnia. Popri tom sa môžu posťažovať na slabú úrodu hrozna a sliviek, čo to po takých zemiakoch, tie sa vypáliť nedávajú. Starší páni sa naopak nesťažujú. Nájdu sa medzi nimi starí mládenci, ktorí pozývajú na rande dievčatá, ktoré by mohli byť ich dcérami, ak nie vnučkami. Balia ich, respektíve aj mňa, na medzi Slovákmi obľúbené šumivé víno, ktoré majú v košíku, na sebe lakovky a koženú bundu, nesmú chýbať šedivé vlasy upravené na účes „prehadzovačka“. Kolínska z jedného z potravinových reťazcov, ktorú majú na predaj, keď je retro týždeň sa po nich vo vzduchu drží ešte hodný čas.

Zdroj: vlastná galéria

Aby som nespomínala len staršiu generáciu, ktorá síce v obchodných reťazcoch tvorí drvivú väčšinu najmä v ranných a obedných hodinách, spomeniem ďalšiu samostatnú kapitolu, ktorá strieda dôchodcov a tiež je zastúpená v hojnom počte. Mamičky s deťmi. Z tejto kapitoly by som vyzdvihla najmä tie mierumilovné, čo na svoje dieťa nedvihnú ruku. Sú tak mierumilovné, že nechajú svoje ratolesti kopať do stojanov, ľudí, zvierat. Z času na čas ich „napomenú“ jemným hlasom z neba so slovami: „Ale zlatíčko!“ Ich zlatíčko s očami diabla devastujúce všetko, čo mu príde do cesty reaguje však len kopancom do svojej mamy, za ktorý dostane lízanku.

Stretávam sa s rôznymi ľuďmi. Niekedy natrafím aj na takých, ktorí sú veľmi milí, vzdelaní a podnetní. No niektorých by som najradšej poslala do uličiek so zubnom pastou a pracím práškom, inú na prevýchovu k mojej mame. Často sa na túto prácu sťažujem, no uvedomila som si, že stretnutia práve s takto odlišnými ľuďmi mi dávajú lekcie do života, ktoré sú často zaujímavejšie a viac motivačné ako prednáška z psychológie či sociológie.

Žijeme život iných

05.04.2016

Žijeme v dobe, kedy každý chce mať všetko a to často len preto, aby v očiach iných nezaostával. Každé svoje rozhodnutie máme potrebu zdôvodňovať či ospravedlňovať. Hanbíme sa vyslovovať vlastné názory, aby sme sa nestali terčom posmeškov. Týmto spôsobom prežívame celý svoj život. Chceme vážne takto žiť? Neviem ako tomu bolo kedysi, no mám pocit, že ľudia sa [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 3234x
Priemerná čítanosť článkov: 1617x

Autor blogu

Kategórie

Archív